Laman

SELAMAT DATANG

SELAMAT DATANG DI GUDANG ILMU

Sabtu, 31 Maret 2012

PENYEBAB BBM NAIK

Dahlan tuding Obama-Ahmadinejad penyebab BBM naik

Menteri BUMN Dahlan Iskan menuding perseteruan antara Amerika Serikat dan Iran di Selat Hormuz sebagai alasan pemerintah Indonesia terpaksa menaikkan harga Bahan Bakar Minyak (BBM) bersubsidi.

Menurut Dahlan, perseteruan antara Presiden AS Barack Obama dan Presiden Iran Mahmoud Ahmadinejad perkara nuklir membuat harga minyak mentah dunia terus melambung. Andai saja, kedua pemimpin itu tidak saling bertengkar, harga BBM dunia mungkin tidak akan ikutan naik.

"Gara-gara dua orang itu bertengkar, BBM naik. Coba kalau dua orang itu cipika-cipiki, pasti akan lain soal harga BBM. Kita demo saja kedua pemimpin itu," celetuk Dahlan saat menyampaikan talk show bertema "Pemimpin Muda, Belajar Merawat Indonesia", di kampus UGM Yogyakarta, Kamis (29/3/2012).

Terkait pemerintah akan menaikkan harga BBM, menurut Dahlan, saat ini pemerintah dalam posisi sulit. Sebab, jika harga BBM tidak jadi naik alokasi subsidi BBM 2012 akan habis pada Agustus nanti.

Dia menyampaikan, alokasi subsidi BBM pemerintah sebesar Rp130 triliun bisa membuat APBN pemerintah bertambah jebol jika tidak jadi dinaikan, sebab mengikuti harga minyak dunia.

Kalau sudah begitu, imbuh dia, yang akan terjadi pembatasan BBM besar-besaran. "Siapapun pemimpinnya (Indonesia) harus dihadapkan pada dua keputusan yang sulit," jelasnya.

Kalau sekarang tidak naik, Agustus nanti akan ada pembatasan BBM besar-besaran. "Kalau naik sekarang, tidak ada pembatasan Agustus nanti," jelasnya.

Dahlan mengaku sudah menerima beberapa pengusaha di hampir di seluruh Indonesia. Mereka sepakat untuk naik agar tidak ada pembatasan BBM dikemudian hari.sumber: FB INDONESIA ONLINE

Kamis, 29 Maret 2012

Terawangan Akbar


Bilamana berhajat ingin tembus pandang wiridkanlah Asmaul Husna “Yā Khabīr” ( ريبخاي ) sebanyak 7000x selama 40 malam.
2. Selesai khotam amalan bolehlah dicuba dengan berdoa sesuai hajat seperti memohon melihat sekian-sekian. Kemudian berzikir “Yā Khabīr” dengan khusyuk sampai 7000x.
3. Latihan melihat alam lain atau tembus tembok mestilah dilatih hari-hari agar semakin tajam.
4. Amalan ini tidak semestinya sekali buat sudah dapat, jadi hendaknya selepas 40 malam hendaklah diteruskan wiridan Asmaul Husna ini.

Mengangkat Benda Dari Jarak Jauh


Ilmu ini untuk mengangkat benda dari jarak jauh tanpa kita menyentuhnya. Lelaku dibawah ini harus dipenuhi agar dapat menguasai ilmu tersebut:
1. Sholat hajat 40 malam berturut-turut dan setiap kali selesai solat hajat baca wiridan ini sebanyak 1299 kali.
اًدَحَأ ْمُكِب َّنَرِعْشُي لاَو ْفَّطَلَتَيْلَو)١٩( فهكلا ةروس
dan hendaklah dia berlemah-lembut dengan bersungguh-sungguh (semasa di bandar); dan janganlah dia melakukan sesuatu yang menyebabkan sesiapapun menyedari akan hal kamu.
2. Selesai khatam amalan tersebut cobalah latihan fokuskan pikiran anda ke arah benda dengan niat benda tersebut bisa terangkat.
3.Untuk permulaan cobalah latihan mengangkat benda ringan-ringan saja seperti kertas. Bila anda sudah mahir cobalah yang berat-berat.
4. Tiada jaminan dengan sekali latihan amalan ini bisa anda kusai, hanya dengan Kesungguhan dan niat yang ikhlas.

RIYADHOH MEMBUKA MATA BATHIN

Sebagai sumbangsih, akan kami tunjukkan kepada anda semua cara membuka mata bathin dengan mendekatkan diri/bertaqorrub kepada Allah SWT.
1. Berpuasalah 7 Senin – 7 Kamis tanpa terputus. Jadi setiap hari Senin dan Kamis, anda harus berpuasa berurutan sampai 7 kali Senin dan 7 kali Kamis tanpa terputus. Hindarilah makanan yang asalnya bernyawa. Mulailah puasa pada hari Senin tgl. 12 atau 13 atau 14 penanggalan Hijriyah pada saat bulan masih mengembang. Jangan memulai puasa pada saat tgl. 15 bulan purnama. Sediakan air hujan secukupnya.
2. Khusus pada hari Senin Permulaan Puasa, harus melakukan ritual ini pada pukul 24.00 : Sholat hajat khusus. Usai salam, tulis asma’ ini 52 X pada piring kaca, lalu lebur dengan air hujan sampai benar benar terhapus : Kemudian anda minum sambil membaca : ‘Alaa Ya’lamu man kholaq, wahuwal-lathiiful khobiir 3 X. Tentunya didahului dengan membaca basmalah.
3. Pada saat puasa, setelah sholat Isya’, anda harus mewiridkan : Yaa Khobiir 812 X dan sholawat ini 41 X : “Allaahumma sholli’alaa sayyidinaa muhammad sholaatan tuthli’unaa bihaa maqoshidal quluubi wabaarik wasallam”.
4. Pada saat puasa, setelah melakukan sholat hajat khusus, anda harus mewiridkan 9 asmaul husna ini 41 X pula : Catatan : Pada hari Senin permulaan puasa, amalan point no. 3 tetap dikerjakan sebelum ritual khusus (sesudah Isya’) dan amalan point no. 4 dikerjakan setelah melakukan ritual khusus.
5. Sedang untuk hari-hari biasa, baik antara laku atau nanti sesudah menjalani 7 Senin – 7 Kamis, anda harus mengamalkan secara rutin : a. Tiap usai Sholat Maghrib : - 9Asmaul husna 5 X - Yaa Khobiir 11 X - Sholawatnya 7 X b. Tiap usai sholat fardhu : - Baca Yaa Bathiinu 200 X atau langsung 1000 X sekaligus dalam sehari.
6. Agar lebih cepat merasakan hasilnya, tolong anda hindari daging dan telur dalam makanan sehari-hari anda. Menghindari disini, bukan berarti meniadakan sama sekali.
7. Apabila suatu saat anda ingin mengetahui hal-hal yang sifatnya tersembunyi/ghaib, maka bacakanlah : - Al Fatehah 1 X - Yaa Khobiir 11 X - Sholawatnya 7 X
8. Perbanyaklah melatih pernafasan segi empat.

Memindahkan penyakit ke hewan


Pengobatan ini adalah diperuntukkan penyakit yang susah sembuhnya, kronis atau mereka yang takut di operasi secara medis, maka dengan therapy ini penyakit seberat apapun Insya Allah bisa disembuhkan dengan izin Allah.
Saat mau memotong hewan sebagai DAM baca munajat seperti serta do’a dibawah ini: “Ya Allah 3x dengan Dam .… ( kambing, sapi) sebagai tebusannya. Hamba berniat memohonkan kesembuhannya si.... bin/binti …. ampuni dan kasihinilah dia.Angkat dan lenyapkanlah penyakitnya serta semua bala’nya. Berilah kesembuhan yang tiada meninggalkan bekas penyakit. “ Bi idznillah, bi Qudratillah, bi Quwwatillah, bi izzatillah, bi syafa’ati Rosulillah. Al-Fatehah 1x
Surat al-Kautsar 1x
“Allahumma hadza laka Allahumma innahu fidaa’I fataqobalhu minny” 1x
Setelah selesai barulah kita meyembelih hewan tersebut dengan menghadap kiblat dan daging tersebut kita shodaqoh kan tetapi orang yang sakit dan ahli warisnya tidak boleh makan daging Dam tersebut. Selanjutnya yang disuruh minum air yang telah dibacakan al-Qur’an 9-11-17-21x, tergantung berat ringannya penyakit. Bii idznillah
Therapy Kesehatan Dengan Dzikir (Sirrullaah) Pencegahan Dari Segala Macam Penyakit
Langkah-langkah yang harus kita lakukan;
1.Usahakan cari tempat yang bersih dan tenang
2. Duduk bersila atau duduk seperti dalam at-thakhiyat akhir dalam sholat
3. Tenangkan pikiran, hati dan seluruh anggota badan kita lemaskan (rileks)
4. Selanjutnya lidah kita tarik ke atas langit-langit mulut
5. Tarik nafas perlahan dengan membaca dalam hati “Astaghfirullahal-‘azhiim” keluarkan nafas
secara perlahan juga dengan membaca “Astaghfirullahal-‘azhiim” usahakan saat menarik dan mengeluarkan nafas atur sehalus mungkin. Lakukan minimal 5 menit atau lebih lama lebih bagus. 6. Setelah selesai lakukan seperti halnya diatas (no. 5) hanya saja, nafas tarik – tahan ...dan dalam hati membaca “Astaghfirullahal-‘azhiim”, selanjutnya saat nafas dikeluarkan (usahakan rongga dada dan perut betul-betul kosong dari udara) dan dalam hati membaca “Astaghfirullahal-‘azhiim”, selanjutnya nafas ditahan (rongga dada dan perut tetap kosong) dan dalam hati membaca “Astaghfirullahal-‘azhiim”. Lakukan minimal 5 menit (lebih lama lebih bagus). 7. Bila untuk penyembuhan/pengobatan therapy di atas bisa dilakukan minimal 30 menit (lebih lama lebih bagus)
8. Sebelum selesai sebaiknya kita berdo’a dulu kepada Allah agar di berikan apa yang kita inginkan.
Lakukan therapy diatas setiap hari Insya Allah banyak sekali manfaat yang kita dapatkan, apabila untuk penyembuhan panyakit yang sudah kronis, Insya Allah kurang lebih 3 bulan kita sudah di beri kesembuhan. Bi idznillah.

Memindahkan penyakit ke telor

Caranya adalah sebagai berikut:
1. Siapkan dua buah telur kampung kalau bisa yang baru keluar, selanjutnya kita tulis pada telor tersebut dengan punya wudhu’ izim di bawah ini: m
2. Selanjutnya kita bacakan kunci “hizib” pengobatan illahiyah ditambah ayat kursy 11x serta Sholawat di bawah ini pada telur tersebut. “Allahumma sholli ‘ala sayyidina Muhammadin, habiibil mahbuubi syafil ‘ilali wa mufarrijil kuruubi” 11x
3. Kemudian baca do’a Munajat di bawah ini: “Ya Allah 3x hamba berniat memindahkan penyakitnya si ……..bin/binti … ke telor ini, mohon ampuni dan kasihinilah dia. Angkat dan lenyapkanlah penyakitnya serta semua bala’nya. Berilah kesembuhan yang tiada meninggalkan bekas penyakit. “ Bi idznillah, bi Qudratillah, bi Quwwatillah, bi izzatillah, bi syafa’ati Rosulillah. Al-Fatehah 1x
4. Kemudian telur kita tempelkan atau diurutkan pada tempat yang sakit, sambil membaca do’a seperti di bawah ini: Inna fatahnaa laka fathaan mubiinaa 3x Nasrun minallahi wafathun qoriibun 3x Astaghfirullahal ‘azhiim 3x Laa illaha illallah 3x Sholawat 3x Innahu taqorruban ilallahil ‘aliyil ‘azhiim 3x
5. Setelah selesai bayangkan kita seakan-akan mengangkat atau menarik penyakit pada telur tersebut, kemudian kita akhiri dengan membaca : Ya Allah 3x. mohon kesembuhan seketika “ Bi idznillah, bi Qudratillah, bi Quwwatillah, bi izzatillah, bi syafa’ati Rosulillah. Al-Fatehah 1x
6. Kemudian kedua buah telur tersebut kita kita pecah pada piring, maka telur yang satu akan berisi penyakit sedang yang satunya gambar wajah orang yang berbuat jahat, apabila penyakit tersebut sengaja di buat orang lain.

Pengobatan Terapi Ilahiyah


Dalam khasanah dunia spiritual penyakit dalam tubuh manusia juga mempunyai energi yang bisa kita sembuhkan dengan terapi sebuah doa, berikut ini sebuah metode pengobatan islami dengan bersandar pada kekuatan Allah SWT.
Caranya adalah sebagai berikut, membaca ;
1. Bismillahirrohmanirrohiim. 21x
2. Syahadat…. 3x
3. Sholawat. … 3x
4. Al-Fatehah. … 11x
5. Al-Ikhlas. 11x
6. Al-Falaq. ….3x
7. An-Naas. …3x
8. Ayat Kursy .11x
9. ‘Asma’ Hikmah ; Ya Allah Ya Hayyu Ya Qoyyumu Ya Azhiimu Ya Robbal ‘allamiin. 3 x Qoyyumu yarzuqu mayasya’u Quwwat. 3x Ya illahy anta ma’sudy wa ridhoka mathluby. 3x Wa ufauwidhu ‘amry ilallah. 3x
10. Sholawat Bumi . 1x Setelah selesai buka “kunci” baca munajat sebagai berikut sambil kita lihat atau kita pegang orang yang sakit tersebut: Ya Allah 3x hamba mohon angkat dan lenyapkanlah penyakitnya si ….. bin/binti …. ampuni dan kasihinilah dia. Berilah kesembuhan,Tiada kesembuhan kecuali dari Engkau. Kesembuhan yang tiada meninggalkan bekas penyakit. selanjutnya baca; Astaghfirullahal ‘azhiim … selama kurang lebih 10 menit. Sebelum mengakhirinya bacalah; Ya Allah 3x mohon kesembuhan seketika “ Bi idznillah, bi Qudratillah, bi Quwwatillah, bi izzatillah, bi syafa’ati Rosulillah. Al-Fatehah 1x Therapy tersebut bisa untuk segala macam penyakit, sedangkan masa therapy tergantung berat ringannya penyakit, Insya Allah apabila penyakit yang sudah parah kira-kira memerlukan 11x therapy, tetapi dalam sehari orang yang sakit tersebut hanya boleh di therapy 1x dalam sehari, biasanya saat kita bacakan Istighfar si sakit akan merasakan seperti hawa panas dingin,pusing, mual dan lain-lainnya.
Bisa juga kita mengobatinya dari jarak jauh misalnya lewat foto atau cukup kita sebut namanya beserta nama orang-tuanya, bisa juga kita tiupkan pada segelas air dan disuruh minum selama 11 hari, apabila airnya mau habis dapat ditambah air lagi tapi airnya jangan sampai habis. Apabila energi batin si Penghusada cukup besar kadang si sakit bisa sembuh seketika. Cara memperoleh kekuatan batin seseorang bisa memperolehnya dengan berbagai macam seperti; taat beribadah, banyak melakukan amal kebaikan, dzikir, sholat, baca al-Qur’an, meditasi, wuquf-Qolby dan lain sebagainya.

Rahasia Mengamalkan Surat Al-Faatihah


Surah al-Fatihah adalah surah pertama di dalam mashaf Uthmani walaupun ia bukan pertama diturunkan. Mengikut riwayat diturunkan 2 kali, pertama di Mekah dan kemudian di Madinah. Isi kandungannya mencakupi seluruh maksud al-Quran, maka kerana itu di letak di awal mashaf. Selain itu perletakan di awalnya adalah petunjuk dari Nabi SAW kepada para sahabat. Surah al-Fatihah ini jikalau diulang-ulang semakin terasa ketenangannya. Menakjubkan walaupun 7 ayat tapi tidak jemu dibaca berulang kali. Itulah mukjizat al-Quran.
Banyak cara untuk mengambil khasiat surah al-Fatihah. Diantara cara yang pernah saya pelajari, saya kongsikan sebagai menambah wawasan semua. Bukan berniat menyombong diri atau mendedah diri kepada penuduh syirik (terima dengan hati yang lapang, kalau tidak suka silakan menyepi dari blog ini.)
Cara Pertama:
1. Puasa sunat 7 hari.
2. Malamnya wajib mewiridkan surah al-Fatihah sebanyak 333x. Semuanya berjumlah 2331x.
3. Mesti dalam satu majlis. Maksudnya saat memulai berwirid harus sampai khatam dan tidak berhenti, minum air kemudian sambung lagi.
4. Lakukan dengan benar, insya Allah dirasakan manfaatnya.
Cara Kedua:
1. Baca surah al-Fatihah setiap selepas sholat fardhu selama 7 hari.
2. Pada hari pertama dibaca 1x selepas solat. Diikuti hari kedua dibaca 2x selepas sholat. Begitulah seterusnya sampai hari ketujuh 7x baca selepas sholat.
3. Kemudian diamalkan 35x setiap hari selepas khatam.
Cara Ketiga:
1. Puasa sunat 7 hari.
2. Malamnya wiridkan setiap satu-satu ayat dari surah al-Fatihah sebanyak 1000x.
3. Malam pertama dibaca (ِميِحَّرلا ِنَمْحَّرلا ِهَّللا ِمْسِب) sebanyak 1000x, begitulah seterusnya malam ketujuh ayat (َنيِّلاَّضلا لاَو ْمِهْيَلَع ِبوُضْغَمْلا ِرْيَغ ْمِهْيَلَع َتْمَعْنَأ َنيِذَّلا َطاَرِص) sebanyak 1000x.
Begitulah antara beberapa cara untuk mendapat fadhilat surah al-Fatihah.
MUDAH-MUDAHAN DAPAT BERMANFAAT

tuntutan rakyat

negara harus bebaskan biaya pendidikan
negara harus bebaskan biaya kesehatan
negara harus ciptakan pekerjaan
negara harus adil tidak memihak
itulah tugas negara,itulah gunanya negara dan itulah artinya negara
semoga negara kita seperti itu ya

Pantas aja calon Gubernur Jakarta harus import dari luar kota, akankah calon Presiden kita impor juga?

- pemimpin


Di Indonesia kita lebih sering didorong berpreran sebagai rakyat sejak di Taman Kanak-anak, Sekolah Dasar, Sekolah Lanjutan, hingga Kuliah …
Di TK, SD dan SMP, peran Guru sangat sentral, … hampir semua kegiatan di sekolah dipimpin oleh guru, … jarang peserta didik dapat kesempatan memimpin. Organisasi Siswa cuma nempel di Kantong Pakaian dengan sangat sedikit praktek organisasi, … peserta didik di dorong untuk lulus Ujian Nasional dengan nilai bagus agar bisa masuk ke Sekolah yang bagus,… bahkan tak sedikit yang bersaing ikut kelas akselerasi agar bisa menempuh sekolah dua tahun dan langsung ke SLTA.
Di SLTA, peserta didik hampir tak sempat berorganisasi karena sibuk persiapkan Ujian Nasional atau ikut Bimbingan Belajar, BIMBEL yang perlu untuk mengejar masuk Perguruan Tinggi idaman, … saat kuliah, dengan sistem SKS membuat mahasiswa sulit berkegiatan di luar kelas karena resiko terhambat pelajaran … jadilah anak Indonesia menjadi mahluk yang tak punya pengalaman memimpin.
Kepemimpinan adalah proses pengaruh sosial di mana satu orang dapat meminta bantuan dan dukungan orang lain dalam pemenuhan tugas atau tujuan bersama … yang bisa diperoleh melalui pembiasaaan atau pengalaman berorganisasi.
Padahal Pendidikan Nasional bertujuan bertujuan untuk berkembangnya potensi peserta didik agar menjadi manusia yang beriman dan bertakwa kepada Tuhan Yang Maha Esa, berakhlak mulia, sehat, berilmu, cakap, kreatif, mandiri, dan menjadi warga negara yang demokratis serta bertanggung jawab.
Pantas aja calon Gubernur Jakarta harus import dari luar kota, akankah calon Presiden kita impor juga? karena rakyat tak dilatih jadi pemimpin hampir di semua jenjang pendidikan … kaya’nya ada yang salah di sistem pendidikan kita deh

Rabu, 28 Maret 2012

ASMAUL-HUSNA MAKNA DAN KEGUNAANNYA 4

nih lanjutan postingan yang sebelumnnya
71. "Ya Muqaddim!" Menurut Imam Ahmad bin Ali Al-Buuniy, beliau berkata "Barangsiapa yang berzikir dengan zikir ini sebanyak 184 x setiap hari, InsyaAllah, nescaya segala usahanya akan berhasil".
72. "Ya Muahkhir"! Bagi meninggikan lagi ketaatan kita kepada Allah, perbanyakkanlah zikir ini.
73. "Ya Awwal!!" Barangsiapa yang mengamalkan zikir ini sebanyak 37 x setiap hari, InsyaAllah segala apa yang dihajati akan diperkenankan Allah.
74. "Ya Aakhir!" Amalkan berzikir sebanyak 200 x sesudah solat 5 waktu selama satu bulan, InsyaAllah Tuhan akan membuka pintu rezeki yang halal.
75. "Ya Dhaahir!" Amalkanlah zikir ini sebanyak 1,106 x selesai solat waktu di tempat yang sunyi (khalwat), nescaya Allah akan membuka hijab padanya dari segala rahsia yang pelik & sukar serta diberi kefahaman ilmu.
76. "Ya Baathinu!" Seperti no. 75 jugak, tetapi amalkan sebanyak 30 x sesudah solat fardhu.
77. "Ya Waaliy!" Memperbanyakkan zikir ini setiap pagi & petang boleh menyebabkan seseorang itu menjadi orang yang ma'rifat, iaitu hatinya dibuka oleh Allah. Difahamkan para wali Allah selalu memperbanyakkan zikir ini
78. "Ya Muta'aAliy!" Sekiranya kita akan berjumpa dengan mereka yang berkedudukan tinggi atau mereka yang sukar untuk ditemui, maka bacalah zikir ini sebanyak mungkin sewaktu mengadap. InsyaAllah dengan mudah kita akan berjumpa dengannya & segala hajat yang penting-penting akan berhasil.
79. "Ya Bar!" Amalkanlah zikir ini sebanyak mungkin setiap hari, InsyaAllah segala apa yang kita hajati akan terlaksana dengan mudah.
80. "Ya Tawwaab!" Bagi orang yang selalu membuat dosa & ingin bertaubat maka hendaklah memperbanyakkan zikir ini supaya dengan mudah diberikan petunjuk kembali ke jalan yang lurus.
81. "Ya Muntaqim!" Jika kita berhadapan dengan orang yang zalim, supaya dia tidak melakukan kezalimannya terhadap kita, maka hendaklah kita memperbanyakkan zikir ini setiap kali sesudah solat fardhu. Insyaallah, kita akan mendpt pertolongan Allah.
82. "Ya 'Afuww!" Barangsiapa memperbanyakkan zikir ini, nescaya dia akan diampuni segala dosanya oleh Allah.
83. "Ya Rauuf!" Bagi sesiapa yang inginkan dirinya disenangi oleh teman atau sesiapa sahaja yang memandangnya, amalkan zikir ini seberapa mampu samada pada waktu siang mahupun malam.
84. "Ya Maalikul Mulki!" Seseorang pengarah atau ketua yang ingin kedudukan yang kekal & tetap tanpa diganggu gugat, hendaklah selalu mengamalkan zikir ini sebanyak 212 x sesudah solat fardhu & 212 pada setiap malam selama sebulan. InsyaAllah akan mendapat pertolongan Allah.
85. "Ya Zul Jalaali wal Ikraam!" Amalkanlah zikir ini sebanyak 65 x setiap hari selama sebulan, InsyaAllah segala hajat kita akan tercapai dengan pertolongan Allah.
86. "Ya Muqsith!" Berzikirlah dengan zikir ini mengikut kemampuan, InsyaAllah Tuhan akan menganugerahkan sifat adil kepada mereka yang mengamalkannya.
87. "Ya Jaami'!" Sekiranya ada dikalangan keluarga kita atau isteri kita yang lari dari rumah, maka amalkanlah zikir ini sebanyak mungkin pada setiap hari dengan niat semoga Allah menyedarkan orang tersebut. Dengan izin Allah orang yang lari itu akan pulang dalam jangka waktu yang singkat.
88. "Ya Ghaniy!" Amalkanlah zikir ini pada setiap hari sebanyak mungkin, InsyaAllah apa yang kita usahakan akan cepat berhasil & kekayaan yang kita perolehi itu akan mendapat berkat.
89. "Ya Mughniy!" Mintalah kekayaan yang bermanfaat untuk kehidupan dunia & akhirat kepada Allah dengan memperbanyakkan zikir ini, InsyaAllah segala hajat kita akan tercapai.
90. "Ya Maani'!" Andai kita selalu mengamalkan zikir ini sebanyak 161 x pada waktu menjelang solat subuh setiap hari, InsyaAllah kita akan terhindar dari orang-orang yang zalim & suka membuat angkara.
91. "Ya Dhaarr!" Asma ini sangat berguna didalam ikhtiar kita untuk menyembuhkan sesuatu penyakit yang mana sudah lama dihidapi & telah puas dihidapi & telah puas diubati. Amalkanlah zikir ini sebanyak 1001 x pada setiap hari, InsyaAllah dengan ikhtiar ini penyaki itu akan cepat sembuh.
92. "Ya Naafi' "! Menurut Imam Ahmad Al-Buuniy, barangsiapa mengamalkan zikir ini setiap hari, maka bagi orang yang sakit, sakitnya akan sembuh, & bagi orang yang susah akan dihilangkan kesusahannya dengan izin Allah.
93. "Ya Nuur!" Menurut Sheikh Ahmad bin Muhammad As Shawi, barangsiapa yang menghendaki kemuliaan yang agung & memperolehi apa yang dimaksudkan baik kebaikan dunia mahupun kebaikandi akhirat kelak, maka hendaklah selalu berzikir dengan zikir ini setiap pagi & petang.
94. "Ya Haadiy!" Bagi sesiapa yang dalam perjalanan ke suatu tempat tertentu, kemudian ia tersesat, hendaklah ia memohon petunjuk Allah dengan memperbanyakkan zikir ini, Insya Allah akan diberikan pertolongan Allah akan cepat lepas dari kesesatan tersebut.
95. "Ya Baadii!" Andai kita mempunyai rancangan yang sangat penting & bagi memastikan rancangan kita itu berjaya & berjalan lancar, maka berzikirlah dengan zikir ini sebanyak 500 x selepas solat fardhu. InsyaAllah Tuhan akan memberikan pertolongan hingga rancangan kita berjaya & berjalan lancar.
96. "Ya Baaqy!" Amalkanlah zikir ini sebanyak mungkin tanpa mengira batas waktu, InsyaAllah dengan ikhtiar ini semua perkerjaan yang telah menjadi punca rezeki tidak akan mudah terlepas, perniagaan tidak akan rugi atau bankrap dengan berkat zikir ini.
97. "Ya Waarits!" Sekiranya kita berzikir sebanyak 500 x selepas solat fardhu atau sebagainya, supaya segala urusan kita itu berjalan lancar, maka hendaklah pada setiap malam berzikir dengan zikir ini sebanyak 707 x. InsyaAllah berkat zikir ini Allah akan memberi petunjuk sehingga usaha kita akan berhasil dengan baik & memberangsangkan.
98. "Ya Rasyiid!" Walaupun kita tergolong didalam golongan yang cerdas otak, namun biasakanlah zikir ini sebanyak mungkin, nescaya otak kita akan menjadi bertambah cerdas.
99. "Ya Shabuur!" Agar kita diberi kesabaran oleh Allah dalam segala hal, maka perbanyakkanlah zikir ini menurut kemampuan. Dengan sifat sabar & penuh pengharapan kepada Allah, maka segala usaha & upaya akan mencapai kejayaan.
Doa-doa Yang Makbul: 1. Orang yang terdesak. 2. Orang yang teraniaya/dizalimi. 3. Anak yang berbuat baik terhadap kedua ibubapanya. 4. Doa seorang Muslim yang tidak berbuat zalim & tidak memutuskan silaturrahim.
Tanda-tanda Doa Yang Makbul: 1. Terasa sesuatu yang menakutkan. 2. Menangis tatkala berdoa. 3. Terasa menggeletar.
Cara-cara Berdoa: 1. Bersungguh-sungguh semasa berdoa. Rasulullah s.a.w pernah bersabda: "Sesungguhnya Allah amat menyukai orang yang bersungguh-sungguh semasa ia berdoa" 2. Menghadirkan diri kpd Allah dengan penuh kekhusyukkan kerana Allah tidak menerima doa dari hati yang lalai. 3. Hendaklah makanan, minuman, pakaian dan sebagainya dari harta yang halal kerana sesungguhnya Allah itu baik & menerima melainkan yang baik belaka. 4. Doa itu bukan bertujuan untuk melakukan dosa, khianat, memutuskan silaturrahim & jangan sesekali memohon SEGERA dimakbulkan doa tersebut. 5. Digalakkan memperbanyakkan menyebut Asmaul Husna, dimulai dengan bertaubat, istighfar, hamdalah serta selawat ke atas Rasulullah s.a.w & para sahabat. 6. Sebelum berdoa, bersedekahlah terlebih dahulu (al-fatihah dan sebagainya).
alhamdulillah selesai juga semoga bermanfaar ya bagi kalian ssemua

ASMAUL-HUSNA MAKNA DAN KEGUNAANNYA 3

maaf nih gan lama postingnya. nih lanjutan dari postingan yang kemaren semoga bermanfaat bagi kalian.
41. "Ya Hasiib!" Untuk memperteguhkan kedudukan yang telah kita jawat, amalkan zikir ini sebanyak 777 x sebelum matahari terbit & selepas solat Maghrib, InsyaAllah akan meneguhkan kedudukan kita tanpa sebarang gangguan.
42. "Ya Jaliil!" Barangsiapa mengamalkan zikir ini pada sepertiga malam yang terakhir, InsyaAllah kita akan mendapati perubahaan yang mengkagumkan - perniagaan akan bertambah maju. Andai seorang pegawai, maka tanpa disedari kedudukan kita akan lebih tinggi dan terhormat & begitulah seterusnya dengan izin Allah. 43. "Ya Kariim!" Untuk mencapai darjat yang tinggi & mulia di dunia mahupun di akhirat kelak, maka amalkan zikir ini sebanyak 280 x ketika hendak masuk tidur. Nescaya Allah akan mengangkat darjat mereka yang mengamalkan zikir ini.
44. "Ya Raqiib!" Bagi meminta pertolongan kepada Allah terhadap penjagaan barang yang dikhuatirkan, maka zikirkan sebanyak 50 x setiap hari dengan niat agar barang-barang yang dikhuatirkan yang berada di tempat yang jauh & sukar dijaga terhindar dari sebarang kecurian mahupun gangguan lainnya. Bertawakkal & yakinlah kepada Allah. InsyaAllah....
45. "Ya Mujiib!" Sesungguhnya Allah adalah Zat yang menerima doa hambaNya & agar doa kita mustajab & selalu diterima Allah, hendaklah mengamalkan zikir ini sebanyak 55 x sesudah solat subuh. Insyaallah Tuhan akan mengabulkan doa kita.
46. "Ya Waasi!" Apabila di dalam kesulitan maka amalkan zikir ini sebanyak 128 x setiap pagi & petang, InsyaAllah segala kesulitan akan hilang berkat pertolongan Allah. Andai zikir ini sentiasa diamalkan, InsyaAllah Tuhan akan menjaga kita dari hasad dengki sesama makhluk.
47. "Ya Hakiim!" Bagi pelajar atau sesiapa sahaja yang memperbanyakkan zikir ini setiap hari, InsyaAllah akalnya akan menjadi cerdas & lancar didalam menghafal & mengikuti pelajaran. Amalkanlah sekurang-kurangnya 300x setiap hari.
48. "Ya Waduud!" Amalkan zikir ini sebanyak 11,000 x pada setiap malam. InsyaAllah kita akan menjadi insan yang sentiasa bernasib baik, disayangi & rumahtangga kita akan sentiasa berada didalam keadaan harmoni.
49. "Ya Majiid!" Untuk ketenteraman keluarga di mana setiap anggota keluarga sentiasa menyayangi & menghormati & khasnya kita sebagai ketua keluarga, maka amalkan zikir ini sebanyak 99 x, sesudah itu hembuskan kedua belah tapak tangan & usap ke seluruh muka. InsyaAllah semua anggota keluarga kita akan menyayangi & menghormati kita sebagai ketua keluarga.
50. "Ya Baa'its!" Zikirkan sebanyak 100 x dengan meletakkan kedua tangan ke dada, InsyaAllah akan memberi kelapangan dada dengan ilmu & hikmah.
51. "Ya Syahiid!" Apabila ada di kalangan anggota keluarga kita yang suka membangkang dan sebagainya, maka zikirkan sebanyak 319 x secara berterusan setiap malam sehingga si pembangkang akan sedar & berubah perangainya.
52. "Ya Haq"! Perbanyakkan zikir ini, InsyaAllah ianya sangat berfaedah sekali untuk menebalkan iman & taat di dalam menjalankan perintah Allah.
53. "Ya Wakiil" Sekiranya terjadi hujan yang disertai ribut yang kuat, atau terjadi gempa, maka ketika itu perbanyakkan zikir ini, InsyaAllah bencana tersebut akan menjadi reda & kembali seperti sediakala.
54. "Ya Qawiy!" Amalkan zikir ini sebanyak mungkin agar kita tidak gentar apabila berdepan dengan sebarang keadaan mahupun berdepan dengan si zalim.
55. "Ya Matiin!" Amalkanlah zikir ini sebanyak mungkin kerana ianya mempunyai fadhilat yang besar sekali, antaranya untuk mengembalikan kekuatan sehingga musuh merasa gentar untuk mengganggu.
56. "Ya Waliy!" Barangsiapa yang menjawat sebarang jawatan atau kedudukan, maka amatlah elok sekali mengamalkan zikir ini sebanyak mungkin kerana dengan izinNya,kedudukan kita akan kukuh & terhindar dari sebarang gangguan oleh orang-orang yang bersifat dengki.
57. "Ya Hamiid!" Perbanyakkan zikir ini sebagai pengakuan bahawa hanya Allah sahaja yang paling berhak menerima segala pujian.
58. "Ya Muhshiy!" Sekiranya kita inginkan diri kita digolongkan didalam pertolongan yang selalu dekat dengan Allah (muraqabah), maka amalkan zikir ini sebanyak mungkin sesudah solat 5 waktu.
59. "Ya Mubdiu!" Agar segala apa yang kita rancangkan akan berhasil, maka zikirkan sebanyak 470 x setiap hari. InsyaAllah....
60. "Ya Mu'id!" Andai ada anggota keluarga yang menghilangkan diri dan sebagainya, amalkan zikir ini sebanyak 124 x setiap hari sesudah solat. InsyaAllah dipertunjukkan akan hasilnya.
61. "Ya Muhyiy!" amalkan zikir ini sebanyak 58 x setiap hari, InsyaAllah kita akan diberikan kemuliaan darjat dunia & akhirat kelak.
62. "Ya Mumiit!" Barangsiapa memperbanyakkan zikir ini, InsyaAllah akan dipermudahkan didalam perniagaan, berpolitik dan sebagainya.
63. "Ya Hayyu!" Untuk mencapai kekuatan mental/batiniah didalam menjalani kehidupan, perbanyakkanlah zikir ini.
64. "Ya Qayyuum!" Telah berkata Imam Ghazali bahawa barangsiapa yang ingin memperolehi harta yang banyak lagi berkat, ingin dikasihi oleh setiap manusia, ingin berwibawa, ditakuti musuh & ingin menjadi insan yang terhormat, maka berzikirlah dgn "Ya Hayyu Ya Qayyuum..." sebanyak 1,000 x setiap malam atau siang hari. Hendaklah melakukannya secara berterusan, Insya Allah akan tercapai segala hajat.
65. "Ya Waajid!" Andai berkeinginan keperibadian yang kukuh, tidak mudah terpengaruh & teguh pendirian, maka perbanyakkan zikir ini.
66. "Ya Maajid!" Demi kecerdasan otak dan agar dipermudahkan hati untuk menerima pelajaran, maka hendaklah pelajar tersebut memperbanyakkan zikir ini setiap hari.
67. "Ya Waahid!" Bagi pasangan yang belum mempunyai cahayamata & tersangat ingin untuk menimangnya, amalkanlah zikir ini sebanyak 190 x setiap kali selesai menunaikan solat 5 waktu selama satu bulan & selama itu juga hendaklah berpuasa sunat Isnin & Khamis, Insya Allah...
68. "Ya Somad! Ketika dalam kelaparan akibat sesat atau kesempitan hidup, maka pohonlah kepada Allah dengan zikir ini sebanyak mungkin. InsyaAllah, diri akan berasa segar & sentiasa.
69. "Ya Qaadir!" Apabila kita berhajatkan sesuatu namun ianya selalu gagal, maka amalkan zikir ini sebanyak 305 x setiap hari, Insya Allah segala hajat akan berhasil.
70. "Ya Muqtadir!" Agar tercapai tujuan yang dikehendaki, selain dari berikhtiar secara lahariah, maka berzikirlah dengan zikir ini seberapa mampu sehingga ikhtiar kita itu berhasil kerana zikir ini akan mempercepatkan keberhasilan hajat kita.
lanjutannya ada di posting berikutnya ya ggaaaaannn

ASMAUL-HUSNA MAKNA DAN KEGUNAANNYA 2

ini lanjutan postingan yang sebelumnya saya posting
21. "Ya Qaabidhu!" dizikirkan 100 x setiap hari, maka dirinya akan semakin dekat dengan Allah & terlepas dari segala bentuk ancaman.
22. "Ya Baasithu!" Bagi mereka yg berniaga atau mempunyai usaha2 lain, kuatkanlah usaha & berniaga itu dengan memperbanyakkan membaca zikir ini setiap hari, InsyaAllah rezeki akan menjadi murah.
23. "Ya Khaa'fidh!" dizikirkan sebanyak 500 x setiap hari, dalam keadaan suci, khusyuk & tawaduk, InsyaAllah segala maksud akan ditunaikan Allah. Juga apabila mempunyai musuh, musuh itu akan jatuh martabatnya.
24. "Ya Raafi!" dizikirkan setiap hari, baik siang atau malam sebanyak 70 x, InsyaAllah keselamatan harta benda di rumah, di kedai atau di tempat-tempat lain akan selamat & terhindar dari kecurian.
25. "Ya Mu'izz!" dizikirkan sebanyak 140 x setiap hari, Insya Allah akan memperolehi kewibawaan yang besar terutama ketua-ketua jabatan atau perniagaan.
26. "Ya Muzill!" Perbanyakkanlah zikir ini setiap hari, sekiranya ada orang berhutang kepada kita & sukar untuk memintanya, InsyaAllah si penghutang akan sedar & membayar hutangnya kembali.
27. "Ya Samii'!" Sekiranya inginkan doa kita makbul & pendengaran telinga kita tajam, biasakanlah zikir ini setiap hari menurut kemampuan, lebih-lebih lagi sesudah solah Dhuha, InsyaAllah doa akan mustajab.
28. "Ya Bashiir!" Dizikirkan sebanyak 100 x sebelum solat Jumaat, InsyaAllah akan menjadikan kita terang hati, cerdas otak & selalu diberikan taufik & hidayah dari Allah.
29. "Ya Hakam!" dizikirkan sebanyak 68 x pada tengah malam dalam keadaan suci, InsyaAllah dapat membuka hati seseorang itu mudah menerima ilmu-ilmu agama & membantu kecepatan mempelajari ilmu-ilmu agama.
30. "Ya Adllu!" dizikirkan sebanyak 104 x setiap hari sesudah selesai solat 5 waktu, InsyaAllah diri kita selalu dapat berlaku adil.

31. "Ya Lathiif!" Dengan memperbanyakkan zikir ini mengikut kemampuan, InsyaAllah bagi para peniaga, ikhtiar ini akan menjadikan barangan jualannya menjadi laris & maju.
32. "Ya Khabiir!" Dengan memperbanyakkan zikir ini setiap hari, terkandung faedah yang teramat banyak sekali sesuai dengan maksud zikir ini antara lain faedahnya ialah dapat bertemu dengan teman atau anak yang telah terpisah sekian lama.
33. "Ya Haliim!" Dizikirkan sebanyak 88 x selepas solat lima waktu, bagi mereka yang mempunyai kedudukan di dalam pemerintahan, syarikat atau apa saja, InsyaAllah dipastikan kedudukannya tidak akan dicabar atau diungkit-ungkit atau tergugat.
34. "Ya 'Aziim!" dizikirkan sebanyak 12 x setiap hari untuk orang yang sekian lama menderitai sakit, InsyaAllah akan sembuh. Juga apabila dibaca 12 x kemudian ditiupkan pada tangan lalu diusap-usap pada seluruh badan, maka dengan izin Allah akan terhindar dari gangguan jin, jin syaitan & sebagainya.
35. "Ya Ghafuur!" bagi orang yang bertaubat, hendaklah memperbanyakkan zikir ini dengan mengakui dosa-dosa & beriktikad untuk tidak mengulanginya, InsyaAllah akan diterima taubatnya oleh Allah.
36. "Ya Syakuur!" dizikirkan sebanyak 40 x sehabis solat hajat, sebagai pengucapan terima kasih kepada Allah, InsyaAllah semua hajat kita akan dimakbulkan Allah. Lakukanlah setiap kali kita mempunyai hajat yang penting & terdesak.
37. "Ya 'Aliy!" Untuk mencerdaskan otak anak kita yang bebal, tulislah zikir ini sebanyak 110 x (** di dalam bahasa Arab bukan Bahasa Malaysia!!) lalu direndam pada air yang dingin & diberikan si anak meminumnya, InsyaAllah lama kelamaan otak si anak itu akan berubah cemerlang & tidak dungu lagi. InsyaAllah mujarab.
38. "Ya Kabiir!" Bagi seseorang yang kedudukannya telah dirampas atau dilucut gara-gara sesuatu fitnah, maka bacalah zikir ini sebanyak 1,000 x selama 7 hari berturut-turut dalam keadaan suci sebagai pengaduan kepada Allah. Lakukanlah sesudah solat malam (tahajud atau hajat).
39. "Ya Hafiiz!" dizikir sebanyak 99 x, InsyaAllah diri kita akan terlindung dari gangguan binatang buas terutamanya apabila kita berada di dalam hutan.
40. "Ya Muqiit!" Sekiranya kita berada di dalam kelaparan seperti ketika sesat di dalam hutan atau di mana sahaja sehingga sukar untuk mendapatkan bekalan makanan, maka perbanyakkan zikir ini. InsyaAllah badan kita akan menjadi kuat & segar kerana rasa lapar akan hilang.

ASMAUL-HUSNA MAKNA DAN KEGUNAANNYA 1

1. "Ya Allah!" apabila dizikirkan 500 x setiap malam, lebih-lebih lagi selepas solat tahajjud atau solat sunat 2 rakaat mempunyai pengaruh yang besar di dalam mencapai segala yang dihajati. 
2. "Ya Rahman!" apabila dizikirkan sesudah solat 5 waktu sebanyak 500x, maka hati kita akan menjadi terang, tenang & sifat-sifat pelupa & gugup akan hilang dengan izin Allah. 
3. "Ya Rahim!" apabila dizikirkan sebanyak 100 x setiap hari, InsyaAllah kita akan mempunyai daya penarik yang besar sekali hingga manusia merasa cinta & kasih serta sayang terhadap kita. 
4. "Ya Malik!" apabila dizikirkan sebanyak 121 x setiap pagi atau setelah tergelincirnya matahari, segala perkerjaan yang dilakukan setiap hari akan mendatangkan berkat & kekayaan yang diredhai Allah. 
5. "Ya Quddus!" apabila dizikirkan sebanyak 100 x setiap pagi setelah tergelincir matahari, maka hati kita akan terjaga dari semua penyakit hati seperti sombong, iri hari, dengki dll. 
6. "Ya Salam!" apabila dizikirkan sebanyak 136 x, InsyaAllah jasmani & rohani kita akan terhindar dari segala penyakit sehingga badan menjadi segar sihat & sejahtera. 
7. "Ya Mukmin!" apabila dizikirkan sebanyak 236 x, InsyaAllah diri kita, keluarga & segala kekayaan yang dimiliki akan terpelihara & aman dari segala macam gangguan yang merosakkan. 
8. "Ya Muhaimin!" apabila dizikirkan sebanyak 145 x sesudah solat fardhu Isyak, Insyaallah fikiran & hati kita akan menjadi terang & bersih.
9. "Ya 'Aziz!" apabila dizikirkan sebanyak 40 x sesudah solat subuh, InsyaAllah, kita akan menjadi orang yang mulia, disegani orang kerana penuh kewibawaan. 
10."Ya Jabbar!" apabila dizikirkan sebanyak 226 x pagi & petang, semua musuh akan menjadi tunduk & patuh dengan izin Allah. 
11. "Ya Mutakabbir!" apabila dizikirkan sebanyak 662 x, maka dengan kebijaksanaan bertindak, kita akan dapat menundukkan semua musuh, bahkan mereka akan menjadi pembantu yg setia. 
12."Ya Khaliq!" dibaca mengikut kemampuan atau sebanyak 731x, InsyaAllah yang ingin otak cerdas, cepat menerima sesuatu pelajaran , amalan ini akan memberikan otak kita cerdas dan cepat tangkap (faham). 
13."Ya Baarii'!" sekiranya kita berada didalam kesukaran atau sedang sakit, dibaca sebanyak 100 x selama 7 hari berturut-turut, InsyaAllah kita akan terlepas dari kesukaran & sembuh dari penyakit tersebut. 
14."Ya Musawwir!" sekiranya seorang isteri yang sudah lama belum mempunyai anak, maka cubalah ikhtiar ini dengan berpuasa selama 7 hari dari hari Ahad hingga Sabtu. Di waktu hendak berbuka puasa, ambil segelas air & dibacakan "Ya Musawwir" sebanyak 21 x, kemudian diminum air tersebut untuk berbuka puasa. Bagi sang suami, hendaklah berbuat perkara yang sama tetapi hanya dengan berpuasa selama 3 hari. Kemudian pada waktu hendak berjimak, bacalah zikir ini sebanyak 10 x, InsyaAllah akan dikurniakan anak yang soleh. 
15."Ya Ghaffaar!" sambil beri'tikaf (diam dalam masjid dalam keadaan suci) bacalah zikir ini sebanyak 100 x sambil menunggu masuknya waktu solat Jumaat, InsyaAllah akan diampunkan dosa-dosa kita. 
16."Ya Qahhaar!" dizikir menurut kemampuan atau sebanyak 306 x, maka hati kita akan dijaga dari ketamakkan & kemewahan dunia & InsyaAllah orang-orang yang selalu memusuhi kita akan sedar & tunduk akhirnya. 
17. "Ya Wahhaab!" dizikir sebanyak 100 x sesudah solat fardhu, barang siapa yang selalu didalam kesempitan, Insya Allah segala kesulitan atau kesempitan dalam soal apa pun akan hilang. 
18. "Ya Razzaq!" dizikir mengikut kemampuan sesudah solat fardhu khususnya solat subuh, Insya Allah akan dipermudahkan rezeki yang halal & membawa berkat. Rezeki akan datang tanpa diduga!! tetapi perlulah dilakukan dengan ikhtiar yang zahir. 
19. "Ya Fattah!" dizikir sebanyak 71 x sesudah selesai solat subuh, InsyAllah hati kita akan dibuka oleh Allah, sehingga mudah menerima nasihat agama. 
20. "Ya 'Aalim!" dizikir sebanyak 100 x setiap kali selesai solat Maktubah, Insya Allah akan mendapat kemakrifatan yang sempurna.
DAN MASIH BANYAK LAGI YANG LAINNYA
YANG LAINNYA AKAN SAYA POSTING PADA POSTING BERIKUTNYA

Mencari Iwan Fals, dari Partai apakah dia? lagunya suarakan rakyat


untuk nyanyi lagu galang rambu anarkhi
yang mungkin dicipta dan dinyanyikan puluhan tahun lalu
ternyata pagi ini masih pas dinyanyikan
… tangisan pertamamu ditandai BBM melambung tinggi
maafkan kedua orang tuamu kalau tak mampu beli susu
BBM naik tinggi susu tak terbeli
orang pintar cari subsidi anak kami kurang gizi …
dikabarkan para pintar sedang baku atur subsidi ke arah mana
jelata fokus ga mau naik
para wakilnya bersiap atur jalur bantuan ini itu
dari penghentian subsidi yg berdampak kenaikan
eh, Iwan Fals dari partai apa ya?


sumber:
https://dedidwitagama.wordpress.com/